La sobreprotecció

Tots aquells que som pares i mares en algun moment patim pels nostres fills/es, sobretot quan són infants ben petits. Sovint volem estalviar-los tot allò que els pot fer mal (tant físic, com emocional) i tendim a intervenir sempre que podem per ajudar-los i acompanyar-los en els seus petits problemes. Això no té per què ser contraproduent si sabem a on hem de posar el límit de les nostres actuacions, però moltes vegades no deixem que ells resolguin els seus problemes per si mateixos.

A continuació us volem narrar un conte que d’alguna manera ens parla d’aquest tema:

L’ORUGA QUE VOLIA SER PAPALLONA

Un dia, una oruga estava fent un petit forat per sortir de la seva crisàlide quan un home es va asseure a mirar com ho feia. La va observar durant varies hores veient com s’esforçava per fer que el cos sortís per aquell forat. L’home, veient que l’oruga feia moltes hores que s’esforçava va voler ajudar-la fent el forat una mica més gran.  Llavors la papallona va sortir sense dificultat, però el seu cos estava dèbil, les ales no s’havien desenvolupat i les petites potetes no l’aguantaven.

L’home va continuar mirant la papallona desitjant que en algun moment es posés a caminar o a volar… però això no va passar. De fet la papallona va passar la resta de la seva vida arrossegant-se per terra. I és que havent fet el forat més gran l’home va impedir que la papallona fes l’esforç necessari per travessar el forat i d’aquesta manera  les ales no es van enfortir suficient ni van rebre les substàncies vitals que necessitaven per volar.

Si fem pels nens i nenes allò que poden fer per si sols els hi prenem la possibilitat de reafirmar-se, no els deixem aprendre a resoldre els seus problemes i sobretot no els deixem aprendre a ser responsables dels propis actes i decisions.  El nostre principi hauria de ser “ No facis pels teus fills/es allò que poden fer per ells mateixos”

A banda d’aquest petit conte, si teniu temps i sobretot si teniu Netflix, us proposem que veieu un capítol d’una sèrie que es diu “Black mirror” que també es refereix a la sobreprotecció en la infància. Molt recomanable de veure i sobretot per reflexionar-hi. Us deixem el tràiler…

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s