Bloc

Llista ordenada d’alumnes admesos

Bon dia famílies.

a continuació us deixem la llista ordenada d’alumnes admesos a l’escola bressol municipal l’Alegria pel curs 2020-2021.

Recordeu que el període de matriculació és del 10 al 16 de juliol. Quan descarregueu la llista d’alumnes admesos, veureu que a continuació se us explica com fer la matrícula pel curs 2020-2021. Igualment, si teniu qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres per telèfon o mitjançant les xarxes socials (Instagram i bloc).

Dates de matriculació al juliol

Benvolgudes famílies,

Us adjuntem un calendari amb les noves dates de matriculació per les escoles bressol municipals de Sant Vicenç dels Horts.

Si teniu qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres al telèfon 93 656 37 49 o al 678 766 304.

BON ESTIU!

Hola famílies, aquest curs ja s’ha acabat i tot i que ha estat una mica atípic, donada la crisi del Coronavirus, volem despedir-nos amb un vídeo molt especial que hem preparat per vosaltres!!

Una abraçada i gaudiu de l’estiu amb els vostres infants!!

Puntuacions provisionals un cop fetes les reclamacions

Benvolgudes famílies,

A continuació us adjuntem el llistat de puntuacions provisionals pel curs 2020-2021, de l’escola bressol municipal l’Alegria, un cop fetes les reclamacions.


Atès que l’oferta total de vacants de les escoles bressol municipals estan subjectes a les indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i atès que encara no disposem d’aquesta informació oficial, us informem que les dates del calendari de preinscripció que estaven previstes a partir de demà dia 12 de juny de 2020, inclòs, queden ajornades.

Les noves dates de sorteig (si és necessari), de publicació de la llista ordenada definitiva (alumnes admesos) i de formalització de matrícula s’informaran per la web de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts o per la web de l’escola.

Un repte cada setmana

REPTE 7

Hola a tots i a totes!

En aquesta ocasió us proposem un repte curiós, que té a veure amb la llum i la foscor… Construirem un petit projector amb diferents materials: gots de plàstic foradats del cul o tubs del rotlle del paper higiènic, paper film transparent, una llanterna i rotuladors per dibuixar i gomes elàstiques.

Amb l’ajuda dels rotuladors, farem dibuixos al paper film que haurem posat al cul del got i subjectat amb una goma elàstica. Seguidament apagarem el llum i amb la llanterna il·luminarem el got o el tub de cartró i veurem què passa…

Què ha passat?

Es veu la imatge reflectida a la paret? És gran o és petita?

I si acosto el tub a la paret què passa? Es fa gran o petita la imatge? I si em tiro enrere?

Vinga, ja podeu fer les vostres investigacions!!

L'inici a l'escola dels grans

Per molts nens i nenes de la nostra escola bressol aquest curs ha estat l’últim que han passat amb nosaltres. A partir del proper setembre aquests infants que tenen 3 anys, o estan a punt de fer-los, comencen una experiència nova en una altra escola, “l’escola dels grans”. Des de l’escola bressol l’Alegria us volem ajudar a que aquest pas es faci de la millor manera possible.

Per una banda, cal tenir en compte que l’adaptació de cada infant a P3 anirà lligada a les experiències prèvies que ha tingut cada nen i com les ha afrontat. En general, els nens i nenes que han anat a l’escola bressol viuran aquest pas amb menys dificultats que els nens que no han anat a cap llar d’infants. Tot i així ells passaran de ser els grans a ser els més petits de la nova escola i això implica un canvi de rols. Es trobaran en una comunitat més gran, amb més nens i més mestres, en un edifici més ampli… on s’hauran d’establir noves relacions amb nous companys, etc. També és un avantatge que a la nova escola hi vagin altres nens que ja han compartit amb l’infant la primera etapa de l’educació infantil, ja que això facilitarà que es trobin acompanyats de persones conegudes que li propicien seguretat, en aquest procés.

Tot i ser una comunitat gran, vosaltres els pares, heu de vetllar perquè el nen/nena senti que forma part d’un petit nucli que el protegeix (el de la família i la mestra). Cal que es trobi un ambient càlid i protector, on sempre pugui expressar tot allò que sent, sobretot els primers dies (ja que es barrejaran  sentiments de tota mena). Heu de mostrar-li a l’infant seguretat i comprensió, que vegi que us sentiu contents dels seus esforços.

Per vosaltres, pares i mares, també és un canvi… els vostres fills es fan grans i gairebé us ha passat sense adonar-vos. L’escola “de P3” no és tan petita com la llar d’infants però això no vol dir que no sigui acollidora. Com a pares, caldrà també que expresseu a la mestra del vostre fill/filla tots els dubtes que us generi la nova situació, les pors i inseguretats que sorgeixin en el dia a dia. Un dels indicadors d’èxit dels vostres fills a l’escola d’infantil i primària és, entre d’altres, l’entesa entre la família i l’escola, per això és bàsic que cuideu aquesta relació i feu que es vagi consolidant amb el temps. De ben segur que el vostres fills us ho agrairan.

Només ens queda desitjar-vos molta sort i que us agafeu aquesta nova etapa amb empenta i entusiasme, ja que igual que l’etapa que heu viscut, aquest també és un període ple de nous reptes que cal que gaudiu amb optimisme!!!

                                                    L’equip de l’escola bressol l’Alegria

Un repte cada setmana

REPTE 6

Hola a tots i a totes!

Aquesta setmana us proposem un repte ben fresquet!!

Es tracta de congelar i descongelar aigua. Per fer-ho necessitarem un recipient on poder posar-hi l’aigua, per exemple: en un got de plàstic, a dins d’un glòbus, etc… nosaltres hem triar uns motlles de magdalena de plàstic.

A dins hi hem posat una joguina per fer-ho més atractiu per l’infant, ja que el seu al·licient està en recuperar la joguina congelada i per això buscarà estratègies per desfer l’aigua sòlida.

Les preguntes que podem fer-li a l’infant són:

Saps com podem fer gel? Si ho posem al congelador, quanta estona ens hem d’esperar? Molta o poca?

I un cop tenim el gel, com el podem desfer? Vols recuperar la teva joguina que està dins del gel? Com ho fem?

Apa, animeu-vos a fer l’experiment amb els més petits!!

Procés de preinscripció i matrícules pel curs 2020-2021

El procés de preinscripció per les escoles bressol municipals de Sant Vicenç dels Horts ha finalitzat avui. A partir d’ara s’inicia un procés que culminarà amb la matrícula.

A continuació us deixem un calendari amb totes les dates i les fases del procés de preinscripció i matrícula per si voleu estar-ne assabentats/des.

Un repte cada setmana

REPTE 5

Avui us proposem un repte ben divertit i molt fàcil!! Tothom hi pot participar, des dels més petits fins als més grans de la casa!

Es tracta d’imaginar les possibilitats que té una caixa, o unes quantes…

Què podem fer amb una caixa de cartró? Què podem construir? A què podem jugar?? Podem construir una botiga, un cotxe, un vaixell, fer una cova, un tren… hi ha un munt de possibilitats!! Què més podeu inventar?

Deixeu volar la imaginació i som-hi!!